Dans (in het bos)

Op vrijdag

12 mei – 26 mei – 9 juni – 16 juni.

Van 13u. tot 15u.

Vier vrijdagen exploreren we onze diepe verbinding met de natuur door middel van beweging, beeld en woord, mét en zonder muziek. Als het weer het toelaat werken we buiten, in het bos.

Prijs: 20 euro per les

Marjan Van Bijlen begon rond haar 18de met 5 ritme dans. Op 21 jarige leeftijd volgde ze de driejarige opleiding “Hedendaagse dans” bij Wisper. Hierna gaf ze een tijdje dansles aan jongeren bij Mooss als freelancer.
Op zoek naar meer verdieping volgde ze het eerste jaar danstherapie bij Agape en verschillende Butoh opleidingen over heel Europa bij Atsushi Tackenouchi. Ze verdiept zich verder ook in Movement Medicine, 5 ritmes en Life Art Process (Anna Halprin). Meer en meer komt het lichaamsbewust bewegen op de voorgrond in haar lessen. Ook het gebruik van de juiste muziek om mensen te raken en in beweging te brengen krijgt een belangrijke plaats.

Sinds haar 18de volgt en bestudeert ze ook Hatha Yoga. Hierin geeft ze ook les sinds 2013 in Colombia en bij De Wilde Weg. Sinds 2012 begeleidt Marjan de danslessen gedurende de jaarlijkse retraites van De Wilde Weg. Sinds ze zelf moeder werd van tweeling groeide meer en meer de behoefte aan rust en ging ze zich ook verdiepen in yin en tantra yoga. Mensen laten vertragen en verstillen, laten voelen wat er zich afspeelt in hun lichaam en geest, krijgen nu meer aandacht in haar yogalessen.

Haar passie om mensen terug te verbinden met de wilde natuur rondom en binnenin zichzelf vormt haar drijfkracht tijdens het lesgeven.