Antaskara // Stille Antaskara

Yoga – Lichaamswerk – Meditatie

Weekend: 8 – 10 september (volledig in stilte) en 14 – 16 juli 2023

Driedaagse: 22 – 25 juni (volledig in stilte) en 10 tot 13 augustus (met één stiltedag) 2023

Twee of drie dagen yoga, lichaamswerk en meditatie in en op het ritme van de natuur.

We eten biologisch en vegetarisch, slapen in een tent en genieten van de warme of koude buitendouche. Er is ook een warm buitenbad! Er is een binnenruimte voor als het slecht weer moest zijn, maar de bedoeling is wel dat we zoveel mogelijk buiten werken.

De hele retraite werken we aan lichaamsbewustzijn, vertraging en verbinding met onszelf en de natuur. Alle maaltijden zijn volledig biologisch en vegetarisch.

De Stille Antaskara is een nieuw concept sinds 2022. Hier beoefenen we lichaamswerk, yoga en meditatie in volledige stilte gedurende het hele weekend. We respecteren de edele stilte, dit wil zeggen stilte van spraak, lichaam en geest. Hierdoor kunnen we een diepere verbinding maken met onszelf en de natuur om zo ons lichaam en onze geest de tijd te geven om te ontprikkelen, te baden in stilte.

Het dagschema:

  • Hatha Yoga
  • heerlijk ontbijt.
  • lichaamswerk
  • lunch
  • In de namiddag creëren we de ruimte om te gaan wandelen of zwemmen (er is een zwemvijver), in de hangmat te hangen,…
  • avondeten
  • vuurmeditatie
  • slaapwel!

Marjan Van Bijlen begon rond haar 18de met 5 ritme dans. Ze volgde op haar 21 de driejarige opleiding “Hedendaagse dans” bij Wisper. Hierna gaf ze een tijdje dansles aan jongeren bij Mooss als freelancer.
Op zoek naar meer verdieping volgde ze danstherapie bij Agape en verschillende Butoh opleidingen over heel Europa bij Atsushi Tackenouchi. Ze verdiept zich verder ook in Movement Medicine, 5 ritmes en Life Art Process (Anna Halprin).

Meer en meer komt het lichaamsbewust bewegen op de voorgrond in haar lessen. Ook het gebruik van de juiste muziek om mensen te raken en in beweging te brengen krijgt een belangrijke plaats.

Sinds haar 18de volgt en bestudeert ze ook Hatha Yoga. Hierin geeft ze ook les sinds 2013 in Colombia en bij De Wilde Weg. Sinds 2012 begeleidt Marjan de danslessen gedurende de jaarlijkse retraites van De Wilde Weg. Haar passie om mensen terug te verbinden met de wilde natuur rondom en binnenin zichzelf vormt haar drijfkracht tijdens het lesgeven.

Greet Van Bijlen beoefent sinds haar 20ste Hatha Yoga. Ze volgde een 4-jarige Hathayoga opleiding te Aalst (2011-2015), verschillende meditatiecursussen (Vipassana), een opleiding Zwangerschapsyoga in Gent (2016-2017), een opleiding Yin Yoga en Yoga Nidra (2018-2019) bij YogaPrem Barcelona. Ze geeft reeds 11 jaar gepassioneerd yogalessen op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland en begeleidt en organiseert de retraites van De Wilde Weg sinds 2011. Voor meer info: https://yogafederatie.be/erkendeyogaleraarzoeken/detail/2014-043.

Praktisch:
Adres: Hoevendijk 5, 2470 Retie

Prijs:

weekend: €280 (€250 met vroegboekkorting ten laatste 2 maanden voor de start van de retraite)

driedaagse: €350 (€320 met vroegboekkorting)

Inschrijving en info: info@dewildeweg.be of 0456/300025 (Greet)