Stille Antaskara

Yoga – Conscious Movement – Meditatie

Drie dagen yoga, conscious movement en meditatie in en op het ritme van de natuur.

We eten biologisch en vegetarisch, slapen in een tent en genieten van de warme of koude buitendouche. Er is ook een warm buitenbad! Er is een binnenruimte voor als het slecht weer moest zijn, maar de bedoeling is wel dat we zoveel mogelijk buiten werken.

Gedurende de hele retraite beoefenen we de edele stilte, dit wil zeggen stilte van spraak, lichaam en geest. Hierdoor kunnen we een diepere verbinding maken met onszelf en de natuur om zo ons lichaam en onze geest de tijd te geven om te ontprikkelen, te baden in stilte.

In de stilte is iedereen gelijk.

Het dagschema:

  • Hatha Yoga
  • heerlijk ontbijt.
  • Conscious movement
  • lunch
  • Yin yoga
  • avondeten
  • Vuurmeditatie – Mantras zingen
  • slaapwel!

Marjan Van Bijlen begon rond haar 18de met 5 ritme dans. Ze volgde op haar 21ste de driejarige opleiding “Hedendaagse dans” bij Wisper. Hierna gaf ze een tijdje dansles aan jongeren bij Mooss als freelancer.
Op zoek naar meer verdieping volgde ze een jaar danstherapie bij Agape en verschillende Butoh opleidingen over heel Europa bij Atsushi Tackenouchi. Ze bestudeerde verder ook Movement Medicine, 5 ritmes en Life Art Process (Anna Halprin).


De laatste jaren verdiepte ze zich meer en meer in Contact Dans in Colombia en België. Ze nam ook deel aan het Silent Contact Improvisation Festival in Georgië 2023. Het verbinden vanuit de stilte komt steeds meer op de voorgrond in haar lessen. Contactdans voelt als thuiskomen in een woordeloze wereld.


Sinds haar 18de volgt en studeert ze ook Hatha Yoga. Hierin geeft ze ook les sinds 2013 in Colombia en bij De Wilde Weg. Sinds 2012 begeleidt Marjan de danslessen gedurende de jaarlijkse retraites van De Wilde Weg. Haar passie om mensen terug te verbinden met de wilde natuur rondom en binnenin zichzelf vormt haar drijfkracht tijdens het lesgeven.

Greet Van Bijlen beoefent sinds haar 20ste Hatha Yoga. Ze volgde een 4-jarige Hathayoga opleiding te Aalst (2011-2015), verschillende meditatiecursussen (Vipassana), een opleiding Zwangerschapsyoga in Gent (2016-2017), een opleiding Yin Yoga en Yoga Nidra (2018-2019) bij YogaPrem Barcelona. Ze geeft reeds 11 jaar gepassioneerd yogalessen op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland en begeleidt en organiseert de retraites van De Wilde Weg sinds 2011. Voor meer info: https://yogafederatie.be/erkendeyogaleraarzoeken/detail/2014-043.

Praktisch:
Adres: Hoevendijk 5, 2470 Retie

Prijs:

Early birds (inschrijven vóór 4 augustus): 280 Euro, alles inbegrepen.

Inschrijven nà 4 augustus: 310 Euro, alles inbegrepen.

Inschrijving en info: info@dewildeweg.be of 0456/300025 (Greet)