Antaskara

*** COVID-19: indien een retraite moet worden geannuleerd wegens de Coronamaatregelen, wordt het betaalde bedrag volledig teruggestort. ***

Weekend: 26 – 28 augustus 2022

Weekend Stille Antaskara: 30 september – 2 oktober 2022

Driedaagse: 7 – 10 juli 2022

Yoga – dans – meditatie weekend

Twee of drie dagen yoga, dans en meditatie in en op het ritme van de natuur. We eten biologisch en vegetarisch, slapen in een tent en genieten van de buitendouche. Wie wil kan ’s nachts onder de blote hemel naast het vuur slapen.
Er is een binnenruimte voor als het slecht weer moest zijn, maar de bedoeling is wel dat we zoveel mogelijk buiten werken.

We trachten te werken aan bewustzijn en verbinding met onszelf, de omgeving, elkaar,… Dit gaat volgens ons best in een kader van geen alcohol en op tijd onder de wol, om dan ook vroeg uit de veren te kunnen en helder aan de slag te gaan 🙂

De Stille Antaskara is een nieuw concept vanaf dit jaar, hier beoefenen we dans, yoga en meditatie in volledige stilte gedurende het hele weekend.

Het dagschema:

  • Hathayoga-sessie door Greet
  • heerlijk ontbijt.
  • dans en lichaamswerk door Bea (weekend), Joske (driedaagse) en Marjan
  • lunch
  • In de namiddag creëren we de ruimte om te gaan wandelen of zwemmen (er is een zwemvijver)
  • avondeten
  • vuurmeditatie
  • slaapwel!

Marjan Van Bijlen begon rond haar 18e met 5 ritme dans. Ze volgde de 3-jarige opleiding Hedendaagse Dans bij Wisper. Hierna gaf ze een tijdje dansles aan jongeren bij Mooss als freelancer. Op zoek naar meer verdieping volgde ze danstherapie bij Agape en verschillende Butoh-opleidingen over heel Europa bij Atsushi Takenouchi. Sinds haar 18e volgt ze ook Hatha Yoga. Hierin geeft ze ook les sinds 2013 in Colombia en bij De Wilde Weg. Sinds 2012 begeleidt Marjan de danslessen gedurende de jaarlijkse retraites van De Wilde Weg.

Greet Van Bijlen beoefent sinds haar 20ste Hatha Yoga. Ze volgde een 4-jarige Hathayoga opleiding te Aalst (2011-2015), verschillende meditatiecursussen (Vipassana), een opleiding Zwangerschapsyoga in Gent (2016-2017), een opleiding Yin Yoga en Yoga Nidra (2018-2019) bij YogaPrem Barcelona. Ze geeft reeds 9 jaar gepassioneerd yogalessen op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland en begeleidt en organiseert de retraites van De Wilde Weg sinds 2011. Voor meer info: https://yogafederatie.be/erkendeyogaleraarzoeken/detail/2014-043.

Jozefien Beckers volgde Butoh en hedendaagse dans te Danscentrum Jette en in Berlijn.

Beatrijs Deneckere is al jaren gepassioneerd door dans en vrijheid van beweging. Ze proefde o.a. van hedendaagse dans, tango, butoh, vijf ritme dansen, etc. Ze kwam pas echt thuis in alles wat gerelateerd is aan vrij dansen. Geen pasjes, maar de exploratie van onze eigen natuurlijke beweging. Butoh was hierin de beste leerschool. De connectie van onszelf met de natuur, niet bewegen maar bewogen worden. Behalve vele losse butoh stages volgde ze in 2015-2016 eveneens de intensieve butoh school van Atsushi Takenouchi in Italië.
In 2019 studeerde ze af als yogadocente bij Yoga Vedanta Aalst.

Praktisch:
Adres: Hoevendijk 5, 2470 Retie

Prijs:

weekend: €240 (€210 met vroegboekkorting ten laatste 2 maanden voor de start van de retraite)

driedaagse: €310 (€280 met vroegboekkorting)

Inschrijving en info: info@dewildeweg.be of 0456/300025 (Greet)