Yoga

Hatha Yoga

maandag: 19:30u – 20:45u

woensdag: 19:30u – 20:45u (deze les gaat tijdelijk niet door)

vrijdag: 9:30u – 10:45u

Bij mooi weer werken we buiten in het gras! In de winter lekker binnen bij de stoof…

Wat is yoga?

“Yoga geeft je de energie van de jeugd en de wijsheid van de ouderdom.
Yoga is geen religie, maar het aanvaardt alle religies.
Yoga is niet zozeer op je hoofd leren staan, maar veeleer op je voeten leren staan.
Yoga zal je voorstellen aan iemand die je misschien nog niet zo goed kent: jezelf.” (Swami Satchidananda)

Door middel van houdingen (asanas), ademhalingstechnieken en het oefenen van bewustzijn, werken we aan een ontspannen en bewuste geest in een soepel, sterk en gezond lichaam.

Onze lessen zijn toegankelijk voor iedereen en worden gegeven door ervaren en gediplomeerde docenten.

Welkom!!

Meer informatie op onze facebook pagina (https://www.facebook.com/DeWildeWeg/).

Of stuur ons een mailtje (info@dewildeweg.be) of bel ons (0456/300025 Greet).

Zelf matje en dekentje meebrengen mag. Maar we hebben ook materiaal beschikbaar.

De lessen worden gegeven door Marjan of Greet.

Marjan Van Bijlen begon rond haar 18de met 5 ritme dans. Op 21 jarige leeftijd volgde ze de driejarige opleiding “Hedendaagse dans” bij Wisper. Hierna gaf ze een tijdje dansles aan jongeren bij Mooss als freelancer.
Op zoek naar meer verdieping volgde ze het eerste jaar danstherapie bij Agape en verschillende Butoh opleidingen over heel Europa bij Atsushi Tackenouchi. Ze verdiept zich verder ook in Movement Medicine, 5 ritmes en Life Art Process (Anna Halprin). Meer en meer komt het lichaamsbewust bewegen op de voorgrond in haar lessen. Ook het gebruik van de juiste muziek om mensen te raken en in beweging te brengen krijgt een belangrijke plaats.

Sinds haar 18de volgt en bestudeert ze ook Hatha Yoga. Hierin geeft ze ook les sinds 2013 in Colombia en bij De Wilde Weg. Sinds 2012 begeleidt Marjan de danslessen gedurende de jaarlijkse retraites van De Wilde Weg. Sinds ze zelf moeder werd van tweeling groeide meer en meer de behoefte aan rust en ging ze zich ook verdiepen in yin en tantra yoga. Mensen laten vertragen en verstillen, laten voelen wat er zich afspeelt in hun lichaam en geest, krijgen nu meer aandacht in haar yogalessen.

Haar passie om mensen terug te verbinden met de wilde natuur rondom en binnenin zichzelf vormt haar drijfkracht tijdens het lesgeven.

Greet Van Bijlen beoefent sinds haar 20ste Hatha Yoga en volgde een 4-jarige Hatha Yoga opleiding te Aalst (2011-2015), verschillende meditatiecursussen (Vipassana), een opleiding Zwangerschapsyoga en Postnatale Yoga in Gent (2016-2017), een opleiding Yin Yoga en Yoga Nidra (2018-2019) bij YogaPrem Barcelona. Ze geeft reeds 11 jaar gepassioneerd Hatha Yoga, Zwangerschapsyoga en Postnatale Yoga op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland en begeleidt en organiseert de retraites van De Wilde Weg sinds 2011. (voor meer info: https://yogafederatie.be/erkendeyogaleraarzoeken/detail/2014-043).

Praktisch:

  • 115 euro voor een 10-beurtenkaart
  • 15 euro voor een losse les
  • 10 euro voor een proefles