Upasama Stilte Retraite

Yoga – Meditatie – Bosbaden

Via yoga, bosbaden en meditatie dompelen we onszelf helemaal onder in de natuur en de stilte . We eten heerlijke volledig biologisch-vegetarische maaltijden, slapen dicht bij de aarde in een tent en douchen ons buiten.
De yoga en meditaties kunnen binnen doorgaan bij slecht weer, maar we zijn zoveel mogelijk buiten.

We beoefenen het hele weekend de “edele stilte”, dat betekent stilte van lichaam, spraak en geest. We onthouden ons dus van communicatie met de mede-deelnemers. Voor praktische zaken kan er gecommuniceerd worden met de organisatoren.
We trachten zo te werken aan een dieper bewustzijn en verbinding met onszelf en de omgeving.

In de stilte is iedereen gelijk.

Het dagschema:

  • zachte yoga / meditatie
  • heerlijk ontbijt
  • bosbaden
  • lunch
  • yoga
  • avondeten
  • vuurmeditatie
  • slaapwel!

Marjan Van Bijlen begon rond haar 18de met 5 ritme dans. Ze volgde op haar 21 de driejarige opleiding “Hedendaagse dans” bij Wisper. Hierna gaf ze een tijdje dansles aan jongeren bij Mooss als freelancer.
Op zoek naar meer verdieping volgde ze danstherapie bij Agape en verschillende Butoh opleidingen over heel Europa bij Atsushi Tackenouchi. Ze verdiept zich verder ook in Movement Medicine, 5 ritmes en Life Art Process (Anna Halprin).

Meer en meer komt het lichaamsbewust bewegen op de voorgrond in haar lessen. Ook het gebruik van de juiste muziek om mensen te raken en in beweging te brengen krijgt een belangrijke plaats.

Sinds haar 18de volgt en bestudeert ze ook Hatha Yoga. Hierin geeft ze ook les sinds 2013 in Colombia en bij De Wilde Weg. Sinds 2012 begeleidt Marjan de danslessen gedurende de jaarlijkse retraites van De Wilde Weg. Haar passie om mensen terug te verbinden met de wilde natuur rondom en binnenin zichzelf vormt haar drijfkracht tijdens het lesgeven.

Greet Van Bijlen beoefent sinds haar 20ste Hatha Yoga. Ze volgde een 4-jarige Hathayoga opleiding te Aalst (2011-2015), verschillende meditatiecursussen (Vipassana), een opleiding Zwangerschapsyoga in Gent (2016-2017), een opleiding Yin Yoga en Yoga Nidra (2018-2019) bij YogaPrem Barcelona. Ze geeft reeds 11 jaar gepassioneerd yogalessen op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland en begeleidt en organiseert de retraites van De Wilde Weg sinds 2011. Voor meer info: https://yogafederatie.be/erkendeyogaleraarzoeken/detail/2014-043.

Praktisch:
Adres: Hoevendijk 5, 2470 Retie.

Prijs:

Kort 2-4 augustus: Early birds (inschrijving vóór 2 juni) 280 Euro, alles inbegrepen.

Inschrijven nà 2 juni: 310 Euro, alles inbegrepen.

Lang 5-8 september: Ealy birds (inschrijven vóór 5 juli) 360 Euro, alles inbegrepen.

Inschijven nà 5 juli: 390 Euro, alles inbegrepen.

Inschrijving en info: info@dewildeweg.be of 0456/300025 (Greet)